Ohlasy a postřehy ostatních


Ohlasy, názory, postřehy a poděkování z fóra RC4x4.cz

charon73:
On-line. jsme před 2 kb. libor spravuje. je to tady super. komáre díky.

Pedro:
Už z domova....
Komaare díky za přípravu trati bylo to dost dobrý.

gyzmo777:
Skvěle zorganizované, jen ten terén byl poměrně náročnější (listí a klacky).
Bylo to dost i na baterky (15000mAh) a na nohy.
Děkuji komáre, byla to super soutěž.

mara74:
Díky Komáre za skvěle připravený závod.Trať byla místy opravdu náročná,ale to k tomu patří...

Cmelak007:
Ahoj, bylo to bezva, fakt pěkný závod. Děkujeme.

pajiki:
opravdu pecka den, dík komáre. Odjel jsem to na 1,5 LiPo 5000mAh takže perfektní a obtížné opravdu jen místy

carlosKH:
Tak konecne taky doma,diky za super akci,myslim ze narocne to bylo nejvic pro nas nez pro auta,pochybuju ze auto bolej kolecka vic nez me nohy.

bavorak:
Jo bylo to super!
Tady takové malé ohlednutí za dnešní akcí!
Celé jsem to v pohodě odjel na 2x5000 baterku a ještě zbylo.
Náš východočeský tým prokázal moc dobré orientační schopnosti ,kde se nám dařilo rychle hledat KB a snažili jsme se co nejvíce jezdit přímo z jednoho KB na druhý a to co nejkratší trasou lesem,roštím a kdoví čím ještě!
Hlavní bylo co nejvíc se vyřádit a vyhnout se cestám pro pěší!
Jako další úspěch beru to ,že jsme dojeli všichni po vlastní ose a nemuselo se vůbec nic opravovat!
Párkrát jsme se museli navzájem při zapadnutí vytahovat,pak se nám povedlo párkrát se převrátit,třeba jako mě hned na rovině na začátku,ještě než jsem se dostal z cesty do lesa!
Jak už někdo tady psal! Tak klacků a listí bylo požehnaně, ale né zas tak moc,aby mě to vadilo!
Jinak cestou zpátky se v autě vcelku debatovalo a došlo se k názoru,že jestli se pojede příště,tak by to mohlo bejt klíďo píďo ohodně víc náročnější na teréén!
Jinak Komaare dík. Byla to moc hezky připravená akce a já ti za ni moc děkuji. Rád přijedu příště!

gema:
Díky za pěkné odpoledne. Do cíle jsem sice dojel na laně, ale jinak auto šlapalo bez chyby. Holt náhodný drát co vytrhne perko od uhlíku, to se může stát jen mně :)
Jinak pěkně zvládnutá první vlaštovka, osobně mi závěr přišel dost fádní, ale to je dáno polohou. Ale jinak fakt super práce a dík organizátorům

fcstan:
Děkuji organizátorovi a otci myšlenky v jedné osobě za super přípravu, realizaci a organizaci. Počítám, že tým 13 bude mít zajímavý výsledek, ale přesto či právě proto jsme si to užili jak to jen šlo. velký dík Komaare

IkaruShinji:
Pěkně strávená neděle.... a dokonce jsme nedopadli ani tak nejhůř.
Tahání Komárova CRka z bahna vypadalo skoro nemožné....

Beryna:
Parádní akce,parádní umístění. Na to,že Lupino před akcí tvrdil,jak si to užijeme a o umístění nám nejde,tak se vše po startu změnilo.Parádně jsme si to užili a bavilo nás to. Díky super.

jarmil33:
super akce a super výsledek jen připomínám že jsme měli s sebou 2 malé holky 4 a 6 let a celou trasu zvládly suprově děkujem za pěknou neděli a perfektní naplánování trasy

kuratko4x4:
Tak za mě můžu říct, že akce byla skvělá. S klukama jsme si to užili, jako Dakar. Hledání cesty, vyprošťování, opravy závad (utržené převody, vylámané servo). Prostě všechno co k tomu patří. Navíc naše umístění bylo velmi slušné.
Už se těším na další ročník, buď tady nebo klidně i jinde.

Domca234:
Klucíí zaě super a krásně strávenej den. Sem tak unavenej že už bych spal

Droxa7:
Suprová odreagovačka! Vzhledem k tomu, že mě se rozsypalo auto hned na prvnim KB a Honza měnil za pětkou celý servo i s pákou, takže opravy nám zabraly přes půl hodiny a nikam jsme nechvátali je pro mě výsledek překvapující!
Samozřejmě vřelé díky organizátorovi a sláva všem co dorazil do cíle.
PS: To bahýnko mezi 5kou a 6kou bylo mňamózní.

gside:
Tyjo fakt super. Na to že jsem jel 2/3 závodu s utrženým 3-linkem, westige s tlumičem co netlumí a s čmelákem co zapadl 4X na jednom místě (v blátě mezi Kb5 a kb6) jsme dopadli docela super:D
Takže díky organizátorovi za skvělý závod. Gratuluji všem co se umístili nad námi, jste super pánové! A všem co se umístili za námi posílám tohle: Bléblé, bléblé, sme léépšíí:D Ale jste taky super:)

Dupy:
Díky Komáárovi za zorganizování akce a gratulece vítězům. 6tému místu nemohu uvěřit, jelikož již na 1kontrolním bodě jsem zakufrovali. Pak nám na Wranglerovi upadl tlumič, takže CC-01 téměř všude zadrhávalo a nezatáčelo, ale za pomocí vyprošťovacího Unimoga jsme vše zvládli. Ještě jednou velké díky.

Cmelak007:
Také nemohu uvěřit tomu, že jsme dopadli tak dobře! Když si vzpomenu, jak jsme před 3. KB v listí asi 20 min. zoufale a bezvýsledně hledali ztracené pružiny, jak westige rozbitý tlumič obmotal izolační páskou, takže přestal úplně tlumit, mezitím jsi dával dohromady rozpadlý třílink (později ještě několikrát)... Po této dlouhotrovající akci jsme jednomyslně shodli na tom, že už nemá smysl závodit, protože tak velkou časovou ztrátu už nenaženeme.
V klidu jsme se proto naobědvali, někteří vykouřili pár cigaret a jelo se v pohodě dál. Nikam jsme nespěchali a když byl nějaký pěkný úsek, tak jsme si ho projeli a pěkně se vyblbnuli.
Bahno bylo suprové, to teda jo! A také pěkné zrádné. Většina byla tvrdá, ale v záverečném úseku dost změklo, což člověk zjistil, až když všechna kola byla zahrabaná a jeho miláček ležel podvozkem v nevábné mazlavé hmotě jako přilepený.
Nemáte někdo video z toho vyprošťování, kdy jsme museli zapřáhnout dvě auta a ještě házet šišky pod kola, aby se z toho třetí dostalo?
Také byla parádní to rozvodněné jezírko za 8 KB. Na silnici bylo vody přesně po chladič, naštěstý tvrdý podklad, takže auto pořád jelo a vypadalo to famózně.

Pedro:
Tak jsem si nechal zážitky uležet přes noc v hlavě a .....
Komaare ještě jednou veliký dík za uspořádání akce. Tvoje organizace byla perfektní a do detailu promyšlená. Bylo vidět, že jsi na tom strávil spoustu času a že to stálo spoustu energie. Trasa vymyšlená perfektně.
Prostě akce na 1.
Místo bylo taky pěkný. Vůbec jsem netušil, že existuje takovýhle les-obora v podstatě v Praze.
Gratuluji všem zúčastněným za šťastné dojetí do cíle a děkuji jménem našeho týmu za gratulace Klobouk dolu před týmama co byly na trati 5 a více hodin, že se na to nevykašlali a dopajdali se do cíle (já toho po těch 3,5h měl docela dost).
K závodu samotnýmu - tenhle typ akce nebude asi do budoucna můj favorit.
Chybělo mi tam to, co se děje na klasických expedicích. Grupa lidí co jde pomalu kupředu. Povídá se o všem možným. Když je hezký místo (kamení, bláto potok...) tak se zastaví a jezdí se na místě. Když je hlad, tak se zastaví a dlabe se. Prostě taková ta pomalost a pohoda.
Tady člověk držel v jedný ruce mapu a koukal, kde zrovna zabloudil. V druhý ruce chleba, aby nepadl vysílením a na vysílačku už pomalu nezbývalo místo.
Prodírali jsme se křovím, smutně jsem při tom koukal na místa, kde by stálo za to se zastavit a pořádně si tam užít terénu. A místo plkání o blbostech, jsme řešili nejlepší cestu z jednoho bodu do druhýho. Což se nám občas nedařilo a zakufrovali jsme (což se nám víc než dobře podařilo u 4)
Prostě akce dobrá, jen klasická expedice mi vyhovuje víc.

Leprasol:
komaare díky...naprosto luxusní neděle, organizace bezchybná, počasí znamenitý...terén byl fajn,akorát ke konci už to bylo trošičku jednotvárný (od 8KB), nicméně už sme byli cekem uchozený, takže to až tak nevadilo:) docela sme se zasekli mezi 3 a 4, tam sme nějak uhnuli ze směru a trochu si zašli, ale jinak hodně dobrý...
a jak píšou kluci, trochu tam chybí to klábosení a záseky, ale zas si myslim, že je to dastatečně vyvážený dobrodružstvím při hledání bodů a čtení mapy:)
Je fajn, že sme zkusili zas něco trochu jinýho a za sebe můžu říct, že si to kdykoliv rád zvopáknu.

Wolf77:
Tak jsem se konečně dostal taky k tomu napsat pár slov díků. Byla to nová zkušenost a byla pěkná. I když mám raději techničtější jízdu ala trial, tak bych se za rok klidně zůčatnil znova. Vlastně v tom byl kus 1:1 offroadu od navigace, po potřebu jet opatrně aby jeden dorazil do cíle. Přece jen, v půlce cca 7 Km trati si člověk rozmyslí, jestli projede brodem s autem potopeným po střechu, nebo raději o kus dál pojistotě jen s vodou po servo . Z našeho teamu se ani mě nevyhnuly problémy. Při vyprošťování Westige z Bahna jsem přerval lanko RC4WD navijáku. Potenciálně mnohem horší problém mi nastal až v posledních cca 50ti metrech před cílem ... v cíli jsem si totiž všiml, že mi vypadnula osička z kříže kardanu. Píšu posledních 50m, protože v "cílové rovince" jsem jel povětšinou jen na přední náhon, takže se kardan opravdu musel rozpadnout až v posledních metrech. Jinak jsem to skoro celý dal na 1x 4000mAh 3S LiPo (17z, 40T).
Co se týká dalších podobných akcí ... vim že nás nikdo nenutil jezdit mimo stezky, na druhou stranu bych asi příště volil trochu čistší les ... přece jen, myslim že je lepší auto utopit nebo rozmlátit pádem ze skály, než ho rozlámat větví prostrčenou skrz půl auta. Ačkoliv jsem to jel na 2,2 kolech, i tak jsem měl několikrát namále a opravdu pohled na nepřirozeně zkroucenou zadní nápravu s prostrčenou větví mi dobře nedělal.
Blahopřeju Komárovi ke zvolenému postupu, kdy už odpočátku vpodstatě nepřipouštěl diskuze k pravidlům a pouze odpovídal na dotazy. Byla to jeho akce a díky ochotě to respektovat, jsme se myslím všichni dobře pobavili.
Komáre díky!

Kuba93:
Velky dik Komaarovi za skvele pripravenou akci, akce se mi libila, bylo to neco jineho nez vsecko, co se do ted konalo a rad si ji zas zopaknu..
Nejvetsi problem sme meli tez na bodu cislo 4, hledali sme ho asi hodinu a ke konci sme uz meli pochyby, zda ho vubec najdem.. Jak bylo psano, opravovali sme prevody a menili servo. Pres vsechny opravy, ktere zabraly celkem hodne casu se nam povedlo dojet na peknem miste.. Jeste sme se parkrat tahali z bahna ale jinak sme jeli celkem bez potizi, baterky taky v pohode vystacily - cca 8500mAh v Lipo..
Takze jeste jednou diky za supr akci..