Actionbound


Do telefonu si stáhněte aplikaci Actionbound.
Obrázky jsou z Androidu, ale běhat by měl i na iOS.


Po spuštění aplikace je třeba do ní nahrát trať. Buď pomocí QR kódu (bude vystaven na webu a na kartě) nebo ho vyhledat pod názvem (Vidrholec 2021 můžete použít k vyzkušení, do závodu bude dostupný a můžete si na něm vyzkoušet aplikaci). "Download Bound" vám trať stáhne do telefonu a nebudou potřeba dále mobilní data.


Po stažení se trať objeví v "Preloaded" (pokud ji spustíte a ukončíte, tak odtud zmizí). Po novém spuštění aplikace ji najdete v "Najít", pak "Mé boundy" v "Preloaded bounds".


Poklikem se spustí. Vyplníte jméno, odsouhlasíte podmínky a "Začínáme".
Ukazuje se nám směr a vzdálenost k CP, po jeho nalezení aplikace zahlásí "Místo bylo nalezeno!" - pro nás to ovšem znamená, že tady někde cca o 20 metrů dále (plus mínus autobus až dva) musíte najít CP a ji klasicky zapsat do karty, fotka, ... Získali jste 100 bodů, což je vám ovšem k ničemu (vypnout se to v aplikaci nedá). Na dalším "Dále" je ještě informační obrazovka k tomu bodu. Jakmile vám aplikace zahlásí, že nalezeno, tak se k ní můžete proklikat, což doporučuji, protože tam mohou být upřesňující informace k CP.





Pár poznámek a tipů:

Šipka ukazuje směr, kterým je další bod, nikoliv nejlepší cestu. :)
Pod šipkou je vidět vzdálenost, vyplatí se jí sledovat. Stalo se mi, že telefon si prohodil jih-sever a šipka ukazovala na druhou stranu, ale vzdálenost v metrech byla správně.
Aplikace slouží k navigaci, ne k vyhodnocení. Takže když dojdou baterky v jednom mobilu, tak spusťte aplikaci na jiném a k hledanému CP přeskákejte.
Test mi ukázal, že je to cca 10% baterky na 1 hodinu.
V lese může taky občas GPS zazlobit, doporučuji k navigaci víc než jeden telefon.
Když se přiblížíte k CP cca na 20 metrů, tak aplikace zahlásí nalezený bod a je třeba ho opravdu fyzicky najít a správně potvrdit kontrolu. Šipka se už nezobrazuje a to ani, když se vrátíte zpět (jak v aplikaci, tak fyzicky). Jedinou možností, jak šipku znovu vyvolat, je aplikaci znovu spustit (trochu dále od CP, jinak vám zase hned zahlásí, že nalezeno).
Ke každému CP se dá s autem dojet, to že jedete zcela neprůjezdnou cestou, byla vaše volba trasy. :)


Zapřemýšlejte nad tím, jak ponesete mobil s navigací. Kapsa není dobré místo, můžete mít problém s přesností gps. Ale když držíte vysílačku dvěma rukama, tak může chybět jedna ruka na držení mobilu.




A tady je to ještě ve video podobě:



www.youtube.com/watch?v=ff1LmokP-OY