Informace


Orientační závod pro týmy v lokalitě Vidrholec (Praha - Klánovice)
12. ročník


Termín: sobota 7.5. 2022 od 9 hodin
Limit pro odevzdání fotek z CP: neděle 8.5. 2022 do 17 hodin
Registrace týmů na startu: 8:30 - 10:00
Přihlašování týmů do závodu: 1.4. - 30.4. 2022 (pouze celé týmy)
Přihlašovat se můžete pouze mailem (viz pravidla a faq) - na adresu: pkomarek@email.cz
Startovné: doufám, že i tento rok se bez něj obejdeme

V roce 2022 nejsou oproti roku 2021 plánované žádné změny:
Navigace stejně jako v roce 2021 nikoliv podle mapy, ale pomocí aplikace v mobilu.
Věnujte důkladnou pozornost přihlašování, tak abyste se přihlásili správně.

Odhadovaná délka závodu je cca 5km (o něco méně než v minulých letech). Číslo je ale zcela orientační, záleží na zvolené cestě.

Závod je primárně určen pro expediční offroadové RC modely jejichž typy se běžně účastní expedic. Chci se co nejvíce držet hesla "vem, co máš a můžeš jet" a tak nejsou vyžadovány žádné speciální úpravy či podmínky. Opět bude i kategorie OPEN, ve které budou moci startovat i auta nesplňující "expediční" kategorie (např. Summit, ale i další), zůstala zachována kategorie DOBRODRUH, kde budou moci startovat jednotlivci, s tím, že pokud si v mezích pravidel nedokážou pomoci sami, tak budou odkázáni na pomoc od ostatních nebo musí skončit (odstoupit ze závodu, ale klidně si ho můžou mimo soutěž dojet). Více bude popsáno v pravidlech a ve FAQ.

Navigace ke kontrolním bodům probíhá pomocí aplikace Actionbound v mobilním telefonu. Trať pro stažení do aplikace bude zveřejněna den před závodem (odpoledne), aby si ji všichni mohli případně stáhnout předem. Aplikace je dostupná pro systémy Android a iOS. Podrobnější návod k aplikaci Actionbound.

Trať pro Vidrholec 2022 najdete na Actionbound pod stejným názvem nebo můžete použít následující QR kód:



Kontrolní body v daném pořadí musí projet všechna auta týmu. Cestu i způsob jízdy si každý tým zvolí dle svého uvážení. Každý tým dostane ještě mapu, kde ovšem nejsou zakreslené kontrolní body - checkpointy (CP), slouží k případné celkové orientaci (přímo pro závod není potřeba).
I když vítězem se stane tým, který trasu projede nejrychleji, není základem tohoto závodu rychlost. Důležitější je správně zvolená trasa, tak aby tým nenajezdil dvakrát delší trasu než ostatní, dobrý odhad terénu - půlhodinové vyprošťování zapadlého auta ležícího na střeše také celkový čas nevylepší. Prostě jezdit i hlavou. I když je to "na čas", tak si stejně většina najde dost času na zablbnutí v bahně a vodě i na svačinu. Nejdůležitější ale je - dobře se pobavit, dobře si zajezdit a užít si to.


Start (a cíl): v ulici V jehličině
parkoviště je v ulici Šlechtitelská - (mapy.cz)
Bod 1 - parkoviště, konečná autobusu, bod 2 - start
start je od parkoviště vzdálen cca 200m v ulici V jehličině (na křižovatce doprava a pak rovně)

parkoviště (vpravo, hned za zastávkou (konečná) autobusu): foto

I když v místě startu je malé parkoviště, využijte prosím toto parkoviště, které máme zamluvené. Vyhnete se tak riziku problémů s místní MP za nevhodné parkování, neblokujeme místa ostatním (a ať jsem to nedomlouval zbytečně). To, že po nás nezůstane nepořádek považuji za samozřejmost.
Děkuji Koupališti Klánovice (www.koupalisteklanovice.cz) za vstřícné jednání při řešení možnosti parkování.

Dostupnost je i MHD z metra B - Černý most (cca 30 minut)
bus 221, zastávka Klánovice (konečná) - odjezd z ČM: 8:03, 8:33, 9:02, 9:32
Konečná zastávka autobusu je hned u vjezdu na parkoviště.

Povinné vybavení týmu: mobil s funkční aplikací Actionbound (raději více mobilů), tužka (raději více, když nezapomenu budou nějaké k dispozici na startu), foťák (stačí i v mobilu) a samozřejmě auta
Doporučené vybavení: nabitý mobil, případně něco na jeho dobití, předem stažená trať, dostatek baterek, KPZ, pro lidi s velmi špatnou orientací doporučuji i spacák a zásoby jídla :)
Tým dostane: kartu pro zápis projetých CP a mapu s vyznačeným pouze místem startu a cíle
Trasa ke stažení do aplikace Actionbound bude k dispozici den před závodem (během odpoledne).

Každý projetý kontrolní bod zaznamená tým do karty - jeho kód a čas projetí, současně udělá foto (auta co nejblíže u CP), kde bude vidět CP a všechna auta, v případě neodůvodněné chybějící fotky aut u CP, či neodůvodněné velké vzdálenosti aut od CP, bude tým penalizován.
Projetí cílem se bude potvrzovat stejně (pouze na fotce budou vidět místo CP hodiny s aktuálním časem), v cíli odevzdá kartu (hází se do auta mezerou v okýnku za sedadlem řidiče), fotky z CP potom pošle emailem, odkaz na rajče či jiné místo nejpozději do neděle 8/5 do 17 hodin. Tým, který nedodá fotky z CP včas bude penalizován (po vyhlášení výsledků se už penalizace neruší).


Start:
Předpokládaný start závodu po 9:00. Týmy budou startovat s časovým odstupem 7-10 minut.
Vzhledem k počtu týmů startujících v loňském roce je možné startovat i dříve, abysme stihnuli start všech týmů v co nejrozumnější době.
K registraci musí tým dorazit kompletní (všichni členové, auta nemusí být ještě připravena). Při registraci (8:30 - 10:00) dostanou týmy závěrečné info, mapu a závodní čísla. Za pozdní příchod k registraci bude tým penalizován (30 minut). Až budou připraveni k závodu (modely plně připravené, nalepená závodní čísla), dostaví se na start (není nutné startovat dle čísel) a vyčká až na něj přijde řada (kolikátí se registrují, tolikátí startují, čísla v pořadí na startu nehrají roli). Pokud by z nějakého důvodu (nečekaná závada, ještě svačí, ...) nechtěli v původním pořadí startovat, tak mohou před sebe pustit následující tým (bez penalizace apod).


Pro diskuse a dotazy k tomuto závodu jsem zřídil na FB stránku závodu Vidrholec - RC Offroad Challenge. Fórum RC4x4 je už skoro nefunkční. Ptát se můžete samozřejmě i mě přímo mailem. Info o závodu dám i do některých skupin na FB (např RC Expedice,Trial,Crawler, RC Expedice RCETC, RC modely CZ/SK).
Z hlediska informací, pokynů a pravidel jsou hlavní a platné informace zde na webu.


pořadatel - kontakt:
Petr Komárek
mail: pkomarek@email.cz
telefon na mne budete mít v kartě, co dostanete při startu
(Pokud byste ho potřebovali dříve, tak napište.)
FB: Vidrholec - RC Offroad Challenge

A trochu statistiky za rok 2022:
celkem přihlášených týmů: 19 (15+3+1)
celkem přihlášených aut: 66 (56+9+1)
-----
startovalo týmů: 17 (13+3+1)
(2 týmy byly sloučeny do jiným týmů)
startovalo aut: 60 (51+8+1)
do cíle dojelo týmů: 16 (12+3+1)
nejrychlejší čas:
nejpomalejší čas jízdy: